• “Dit paard raakte me in het diepst van mijn ziel. Een mengeling van tederheid, wildheid, kracht, zachtheid en schoonheid.”
Trudy Heemskerk, Amsterdam

• "Naast paarden schildert Jo ook andere dieren. Zij kan trefzeker het karakter van katten weergeven, zoals bij het prachtige portret van onze twee poezen."
Walter en Mieke Lankamp, Amsterdam

• "Marjolein (Jo) heeft zich in heel korte tijd ontwikkeld tot een volwaardige schilderes. En dat met olieverf. Ze weet de zo eigen kenmerken van het betreffende paard of ander dier heel realistisch vast te leggen terwijl haar stijl toch door de verf heen spreekt en het een Jo-karakter geeft.
Patricia Bakker, Amsterdam"

• "Bij de paardenportretten van Jo, straalt liefde voor de magie van het paard door, in alle facetten van het schilder ambacht. Van onderwerp keuze, schets en grondlagen tot aan de afwerking. Met een oog voor licht en detail waar menig fotograaf terecht jaloers op kan zijn. Peter Janssen, Amsterdam"

• "Net als Rembrandt en de andere oude meesters, werkt Jo in opdracht, en combineert ze haar eigen stijl flexibel met de wensen van de opdrachtgever. De twee schilderijen die zij voor mij heeft gemaakt geven precies het beeld dat ik in gedachten had, maar voegen daaraan ook dat speciale licht en die bijzondere, opgewekte en levendige sfeer toe die Jo's werk eigen is."
Margreet van de Griend
New York/Amsterdam